Połącz wszystkie składniki w shakerze, wstrząsaj energicznie przez około 20 sekund, do shakera dodaj lód i wstrząsak przez kolejne 10 sekund. Płyn przesącz przez drobne sitko do niskiej szklanki wypełnionej lodem. Na pianie umieść kilka kropel Angostura Bitter.
Połącz wszystkie składniki w shakerze, wstrząsaj energicznie przez około 20 sekund, do shakera dodaj lód i wstrząsaj przez kolejne 10 sekund. Płyn przesącz przez drobne sitko do niskiej szklanki wypełnionej lodem. Na pianie umieść kilka kropel Angostura Bitter.
Połącz składniki w shakerze z dużą ilością lodu, wstrząsaj energicznie przez około 15-20 sekund, odsącz płyn przez drobne sitko i podaj w dobrze schłodzonym kieliszku cocktailowym. Opcjonalnie ozdób dodatkowo skórką z cytryny lub dodaj oliwkę.
Owoce umieść w wysokiej szklance i rozgnieć. Wódkę Poziomkową, sok z cytryny i syrop wymieszaj energicznie w shakerze z lodem, płyn wlej do szklanki z owocami. Dodaj wodę gazowaną, kilka kostek lodu i wymieszaj składniki.
Gin, sok z cytryny i syrop energicznie wstrząsać z lodem w shakerze. Oddziel płyn od lodu, wlej do schłodzonego kieliszka cocktailowego i dodaj Prosecco.
Kostkę cukru umieść w szklance, skrop kilkoma kroplami Angostury i dodaj wodę. Ucieraj do rozpuszczenia większości cukru, dodaj whisky, kilka kostek lodu i zamieszaj delikatnie. Udekoruj plasterkiem lub skórką pomarańczy
Wymieszaj wszystkie składniki w shakerze z dużą ilością lodu, przesącz do schłodzonego kieliszka cocktailowego i udekoruj skórką z pomarańczy.
Wymieszaj gin, sok z cytryny i syrop w shakerze z lodem. Płyn przelej do wysokiej szklanki z lodem i kawałkami limonki. Dodaj wodę gazowaną.
Wymieszaj składniki (wszystkie poza wodą gazowaną) w shakerze z lodem. Płyn przelej do dużej szklanki z lodem i kawałkami cytrusów. Dodaj wodę gazowaną.
Wymieszaj wszystkie składniki w shakerze z dużą ilością lodu, przesącz do schłodzonego kieliszka cocktailowego. Dodaj wisienkę cocktailową.
Wszystkie składniki wymieszaj energicznie w shakerze z dużą ilością lodu. Przesącz do schłodzonego kieliszka cocktailowego i udekoruj zwiniętą skórką z cytryny.
Połącz wszystkie składniki w shakerze, wstrząsaj energicznie przez około 20 sekund, do shakera dodaj lód i wstrząsak przez kolejne 10 sekund. Płyn przesącz przez drobne sitko do niskiej szklanki wypełnionej lodem.
Wszystkie składniki wymieszaj energicznie w shakerze z dużą ilością lodu. Przesącz do schłodzonego kieliszka cocktailowego i udekoruj listkiem mięty.
Wszystkie składniki wymieszaj energicznie w shakerze z dużą ilością lodu. Przesącz do schłodzonego kieliszka cocktailowego i udekoruj plastrem cytryny.
Copyright © 2023 MojaDestylarnia.pl