Twój koszyk

Drinki

Whisky Sour

  • 40 ml Whisky (dowolna)
  • 25 ml soku z cytryny
  • 20 ml syropu cukrowego
  • 30 ml białka jaja kurzego
  • Angostura Bitter

Połącz wszystkie składniki w shakerze, wstrząsaj energicznie przez około 20 sekund, do shakera dodaj lód i wstrząsak przez kolejne 10 sekund. Płyn przesącz przez drobne sitko do niskiej szklanki wypełnionej lodem. Na pianie umieść kilka kropel Angostura Bitter.

Rose Gin Fizz

  • 40 ml Gin Różany
  • 25 ml soku z cytryny
  • 20 ml syropu cukrowego
  • 30 ml białka jaja kurzego
  • 60 ml wody gazowanej

Połącz wszystkie składniki w shakerze, wstrząsaj energicznie przez około 20 sekund, do shakera dodaj lód i wstrząsaj przez kolejne 10 sekund. Płyn przesącz przez drobne sitko do niskiej szklanki wypełnionej lodem. Na pianie umieść kilka kropel Angostura Bitter.

Dry Martini

  • 60 ml Wilczy Gin
  • 15 ml biały wytrawny Vermouth
  • oliwka lub zest z cytryny (opcjonalnie)

Połącz składniki w shakerze z dużą ilością lodu, wstrząsaj energicznie przez około 15-20 sekund, odsącz płyn przez drobne sitko i podaj w dobrze schłodzonym kieliszku cocktailowym. Opcjonalnie ozdób dodatkowo skórką z cytryny lub dodaj oliwkę.

Berry Smash

  • 40 ml Wódki Poziomkowej
  • 25 ml soku z cytryny
  • 20 ml syropu cukrowego
  • 3 truskawki, 4-5 malin, 4-5 borówek
  • 80ml woda gazowana

Owoce umieść w wysokiej szklance i rozgnieć. Wódkę Poziomkową, sok z cytryny i syrop wymieszaj energicznie w shakerze z lodem, płyn wlej do szklanki z owocami. Dodaj wodę gazowaną, kilka kostek lodu i wymieszaj składniki.

Passion ’75

  • 40 ml ginu Owoc pasji
  • 25 ml soku z cytryny
  • 15 ml syropu cukrowego
  • 60 ml Prosecco

Gin, sok z cytryny i syrop energicznie wstrząsać z lodem w shakerze. Oddziel płyn od lodu, wlej do schłodzonego kieliszka cocktailowego i dodaj Prosecco.

Old Fashioned

Kostkę cukru umieść w szklance, skrop kilkoma kroplami Angostury i dodaj wodę. Ucieraj do rozpuszczenia większości cukru, dodaj whisky, kilka kostek lodu i zamieszaj delikatnie. Udekoruj plasterkiem lub skórką pomarańczy

Between the Sheets

Wymieszaj wszystkie składniki w shakerze z dużą ilością lodu, przesącz do schłodzonego kieliszka cocktailowego i udekoruj skórką z pomarańczy.

Collins

  • 40 ml Ginu (dowolny)
  • 25 ml soku z cytryny
  • 20 ml syropu cukrowego
  • 80 ml wody gazowanej

Wymieszaj gin, sok z cytryny i syrop w shakerze z lodem. Płyn przelej do wysokiej szklanki z lodem i kawałkami limonki. Dodaj wodę gazowaną.

Citrus Lemonade

  • 50 ml ginu Citrus Mix
  • 25 ml syropu cukrowego
  • 15 ml soku z cytryny
  • 30 ml soku grejpfrutowego
  • 60 ml wody gazowanej

Wymieszaj składniki (wszystkie poza wodą gazowaną) w shakerze z lodem. Płyn przelej do dużej szklanki z lodem i kawałkami cytrusów. Dodaj wodę gazowaną.

Manhattan

  • 70 ml Whisky
  • 30ml słodkiego czerwonego Vermouthu
  • Angostura Bitter (4-5 kropli)

Wymieszaj wszystkie składniki w shakerze z dużą ilością lodu, przesącz do schłodzonego kieliszka cocktailowego. Dodaj wisienkę cocktailową.

Vesper

Wszystkie składniki wymieszaj energicznie w shakerze z dużą ilością lodu. Przesącz do schłodzonego kieliszka cocktailowego i udekoruj zwiniętą skórką z cytryny.

Vodka Sour

  • 40 ml Wódki Żytniej
  • 25 ml soku z cytryny
  • 20 ml syropu cukrowego
  • 30 ml białka jaja kurzego

Połącz wszystkie składniki w shakerze, wstrząsaj energicznie przez około 20 sekund, do shakera dodaj lód i wstrząsak przez kolejne 10 sekund. Płyn przesącz przez drobne sitko do niskiej szklanki wypełnionej lodem. 

White Lady

Wszystkie składniki wymieszaj energicznie w shakerze z dużą ilością lodu. Przesącz do schłodzonego kieliszka cocktailowego i udekoruj listkiem mięty.

Margarita

Wszystkie składniki wymieszaj energicznie w shakerze z dużą ilością lodu. Przesącz do schłodzonego kieliszka cocktailowego i udekoruj plastrem cytryny.

0